Mi az a WordPress?

A WordPress alapjában véve egy tartalomkezelő rendszer vagyis CMS rendszer. Minden honlap alapja egy tartalom kezelő rendszer melyre felépítik a magát a kinézetet, funkciókat stb. WordPresshez hasonló rendszerek pl.: Joomla, Drupal, és egyedi rendszerek.

Néhány évvel ezelőtt egy blog motorként indult, mára már mindenre használható. Ez a nyílt forráskódú rendszer mára már a legkedveltebb, legtöbbet használt rendszer lett köszönhetően a sokszínűségének, használhatóságának.

 

CMS rendszerek
Forrás: https://trends.builtwith.com/cms

 

WordPress előnyei

 

Ingyenesen telepíthető

 

Nyílt forráskódja miatt ingyen telepíthető használható magán illetve üzleti célra. Hatalmas fejlesztői bázis áll mögötte így közel 50 000 ingyenes bővítmények közül és több millió sablon közül választhatunk, ami mellett számtalan fizetős prémium is sablon és bővítmény is elérhető.

 

Felhasználóbarát

WordPress admin felület
Admin felület

A WordPress használata, kezelése könnyen megtanulható, saját admin felülettel rendelkezik, mely magyar nyelven elérhető. Admin felületén bővíthetőek a tartalmak, legyen szó bejegyzésekről, oldalakról, cikkekről vagy képi anyagokról, mely hasonló felületű, mint egy szövegszerkesztő program.  Egy felületen kezelhetőek a tartalmak, beállítások, jogosultságok, bővítmények. Az admin felület megtanulásához számtalan segédanyag fellelhető az interneten.

 

Sokrétű használhatóság

 

A rendszer segítségével blogon kívül kialakíthatunk üzleti honlapot, webshopot, bemutatkozó lapot, képgyűjteményt, oktatási felületet, fórumot stb. Ehhez rendkívül sok sablon ad lehetőséget, melyek kinézetét átszabhatjuk saját magunk, vagy megbízhatunk erre egy webdesignert, aki nem csak a kinézetet, hanem a honlap használhatóságát is figyelembe véve alakítja ki honlapunkat.

Több szintű jogosultságot tesz lehetővé, így kiválóan alkalmas cégeknek a munkatársak feladatainak, jogosultsági köreinek kialakításához, de egyszerű fórumok regisztrációi is könnyen kialakíthatók.

 

Biztonságos

 

Sokan támadják, hogy nem biztonságos a rendszer, mivel nyílt forráskódja miatt a hackerek könnyen megtámadhatják. Az biztos, hogy nincs olyan rendszer a világon amit nem lehet feltörni, csak pénz és idő kérdése. Viszont ha néhány szabályt betartunk akkor nem lesz vonzó a támadókkal szemben a honlapunk. Ilyenek pl.: biztonsági bővítmények használata, folyamatos frissítések, egyéb beállítások. Mivel óriási közönség áll mögötte, így a fejlesztések, javítások, támogatások folyamatosak.

 

Reszponzív

 

Mai világunkban már elengedhetetlen, hogy honlapunkat ne reszponzív módon alakítsuk ki. Mit is jelent ez? Az emberek nagy százaléka már telefonján és tabletjén is szeret böngészni, olvasni, vásárolni így honlapunk kialakítását már csak így érdemes megcsinálnunk. Ehhez már sok sablont találunk, mellyel már nem lehet ez gond. Honlap design készítésnél és WordPress sablon felépítésnél én legtöbbet a GeneratePress prémium sablont használom mellyel ez profi módon biztosított.

 

Ebben a cikkben szerettem volna bemutatni miért is fontos egy megfelelő tartalomkezelő rendszer. Bár nem teljes a lista, de azt gondolom meggyőzőek az előnyök. Az mindenképp elmondható, hogy megtanulható a felépítése, beállítása a rendszernek, de egy komolyabb, jól működő honlap felépítéséhez, vagy akár az egyedi design elkészítéséhez mindenképp ajánlom szakember bevonását, aki nem csak a megfelelő beállításokat végzi el, de egy olyan honlapot készít ahol már UI/UX designt is figyelembe veszi ezzel teszi profibbá, kezelhetőbbé weblapját.

Kérjen árajánlatot most WordPress honlapjának elkészítésére!

Árajánlatkérés